Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

Најрадоснији хришћански празник – Васкрс је свечано прослављен у свим храмовима Епархије бањалучке. Велики број вјерника се у поноћ сабрао на платоу испред Саборног храма Христа Спаситеља да би дочекао Благодатни огањ, који је по други пут донесен из Светог града Јерусалима.


Након свечаног дочека, многобројни вјерници су узели учешћа на Васкршњем јутрењу са трократним опходом око Саборног храма и Светој Литургији, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем.


Након Свете Литургије је прочитана Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја и осталих архијереја наше помјесне Цркве.


На богослужењу је појао Мјешовити хор СПД „Јединство“, а свечани дочек Благодатног огња и Архијерејску литургију вјерници су могли пратити и у директном преносу РТРС-а.


 

Joomla Plugins