Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

У Бањој Луци, 28.11.2016. године, се упокојио у Господу протонамјесник Стојан Прерадовић.

 

Света заупокојена Литургија ће бити служена 30.11.2016. године, са почетком у 9 часова, у храму  Светог Василија Острошког у Обилићеву - Бања Лука. Опело ће почети у 11 часова, а сахрана у 13 часова на гробљу у Вршанима код Прњавора.

Протонамјесник Стојан Прерадовић је рођен 1969. године у Вршанима, општина Прњавор, од оца Рајка и мајке Петре, рођ. Блатешић.

Богословију Света Три Јерарха у манастиру Крка је завршио 1990. године. Рукоположен је у чин ђакона 21. септембра 1994. године, а у чин презвитера 19. децембра 1999. године руком Епископа бањалучког Г. Јефрема. Служио је Господу као парохијски ђакон, потом као парохијски свештеник у храму Рођења Пресвете Богородице у Ребровцу, а од 2009. године је постављен за пароха и старјешину храма Светог Василија Острошког у Обилићеву- Бања Лука.


Нека му је вјечан помен!