Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

Поводом обиљежавања двадесетдруге годишњице од прогона и страдања српског народа на подручју Републике Српске Крајине и Републике Хрватске у војној  операцији „Олуја“, у суботу 5. августа 2017. године, у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој Луци је у 11 часова служен парастос невино пострадалим  жртвама у овом егзодусу. Тим поводом су се у 12 часова огласила звона у свим бањалучким храмовима.

Парастосу су присуствовали директор Документационо-информативног центра „Веритас“ господин Саво Штрбац, представници невладиних организација проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, као и чланови породица страдалих Срба.

Након парастоса, у Народном позоришту Републике Српске је одржана трибина под називом „Дани туге и сјећања“.

Од данас до понедјељка, 7. августа, на више мјеста у Републици Српској биће обиљежене 22 године од злочиначке акције хрватске војске и полиције „Олуја“ у којој је са својих вјековних огњишта протјерано више од 220 000 Срба, а њих 2 000 погинуло и нестало.
Извор: Срна



Joomla Plugins