Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

Празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић је свечано прослављен у свим храмовима Епархије бањалучке.

У Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој Луци, на празник Рођења Христовог Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем, уз саслужење више свештеника и ђакона Епархије бањалучке, служио је поноћну Свету Архијерејску Литургију. Честитајући рођење Христово традиционалним поздравом "Мир Божији, Христос се роди!", владика Јефрем је у обраћању вјерницима рекао да се Христос родио ради људи и њиховог спасења и да је то велика жртва цијелом роду људском, али и сваком појединцу.

- Зато драга браћо и сестре отворимо срца наша, нека он када буде закуцао на врата савјести наше уђе, нека унесе радост овог празника у све чланове наших породица, у нашу земљу и народ, да нам све буде срећно, благословено и успјешно - рекао је владика Јефрем. Потом је прочитана Божићна посланица Светог Архијерејског Синода и свих архијереја Српске Православне Цркве.

Вечерње богослужење и Свету Литургију у директном преносу могли су да прате и гледаоци Радио-телевизије Републике Српске. У свечаној прослави Божића у Саборном храму Христа Спаситеља учествовао је и Мјешовити хор СПД „Јединство“.

Joomla Plugins