Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

У Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој Луци на Бадњи дан. 6. Јануара, свештенство Храма служило је Свету литургију Светог Василија Великог, уз молитвено присуство великог броја вјерника.

Послије Свете Тајне причешћа, по завршетку Свете литургије, вјерни народ се сабрао у порти Храма где су заједно са свештенством свечано дочекали бадњак, а потом га унијели и украсили у Храму.

 

Исти дан, на Бадње вече, уочи празника Рождества Христовог, велико повечерје са петохљебницом и освећењем бадњака у 17. часова служило је Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава уз саслужење већег броја свештенства. По завршетку богослужења и освећења бадњака, Епископ Сава је у пригодној бесједи честитао Бадње вече и предстојећи Божић свим вјерницима, за који је нагласио да је најрадоснији празник у хришћанском свијету јер се родио Спаситељ свијета.