Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Јефрем

Епископ бањалучки Јефрем (у свијету Миле Милутиновић) рођен је у селу Буснови код Приједора, 15. априла 1944. године. Шест разреда основне школе завршио је у мјесту рођења, а VII и VIII разред у Санском Мосту, гдје потом похађа гимназију.

Опширније...

Служба Св. Свештеномученику Платону

Храм Христа Спаситеља Бања Лука

 

Сабрани на молитви, православни вјеници најрадоснији хришћански празник Васкрс дочекали су на Светој литургији у Храму Христа Спаситеља, као и у свим осталим храмовима широм Епархије бањалучке.

Свету архијерејску литургију у Сабороном Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, тачно у поноћ, служила су Њихова преосвештенства епископи бањалучки г. Јефрем и марчански г. Сава, уз саслужење свештенства Епархије бањалучке и молитвеног присуства многобројног вјерног народа.

- Пронађимо у својим срцима љубав за старе и немоћне, као и све оне који пате на овом свијету, мир да завлада свуда гдје недостаје. Вама овдје присутнима, свим вјерницима широм наше Епархије бањалучке, свему српском народу и свима онима који прослављају Васкрсење Христово честитам са радосним поздравом: Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе! - поручио је епископ Јефрем. Потом је прочитана Васкршња посланица Светог Архијерејског Синода и свих архијереја Српске Православне Цркве.